Bedrijven omarmen nieuwe werken

maandag 26 juli 2010
timer 1 min
Bedrijven omarmen het nieuwe werken steeds meer. Dat blijkt uit businesscases van onder meer Microsoft, Transavia en SNS Reaal. Bij het nieuwe werken zijn medewerkers optimaal gefaciliteerd om te kunnen presteren, waarbij alles draait om flexibiliteit. 
Bedrijven omarmen nieuwe werken

 

Nieuwe technologie


Die flexibiliteit uit zich in het werken onafhankelijk van tijd en plaats. Binnen het nieuwe werken draait alles om nieuwe technologie. Daarbij valt te denken aan videoconference, chat en mobiele telefonie. De nieuwe technologie helpt werknemers bij het uitvoeren van hun taken terwijl ze niet meer op een vaste werkplek zitten. In plaats daarvan zijn er plekken voor overleg, kantoorplekken voor solitaire bezigheden en voor kortstondige communicatie.

Resultaatgericht


Het overgaan op het nieuwe werken betekent dat werken niet langer op processen gericht is maar op resultaat. Dit vergt een omslag in de werkzaamheden. Ook bij SNS Reaal, Microsoft en Transavia verliep het omschakelproces niet zonder weerstand, maar uiteindelijk heeft iedereen het nieuwe werken toch omarmd. Er valt draagvlak te creëren voor het nieuwe werken door onder meer een open dialoog aan te gaan, het uitnodigen van sprekers en het laten meedenken door medewerkers zelf.

Bron(nen):
Interne Communicatie (juli 2010)
 

Terug naar overzicht nieuws >>>