Berijdbare entreevloer protonenkliniek

dinsdag 17 juli 2018
timer 3 min
HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie en wetenschappelijk onderzoek. De kliniek is opgericht door de TU Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum. Om de patiënten een zo veilig en gemakkelijk mogelijke entree te bieden, is met Triflex een berijdbare entreevloer voor de hoofdingang gerealiseerd.

Bij een poliklinisch centrum is het extra belangrijk dat de omgeving veilig en praktisch is. Het moet zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk zijn voor patiënten en personeel. Door aandacht te schenken aan die veiligheid, wordt de beleving nét een beetje aangenamer. En dus moest de hoofdingang van HollandPTC aangepakt worden. Want uitglijders willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Veiligheid voorop 

Triflex bereidde dit project voor met architectenbureau De Jong Gortemaker Algra. Volgens Machiel Regtvoort, rayonmanager bij Triflex, was veiligheid een belangrijk aandachtspunt: “De vloer voor de hoofdentree moet berijdbaar zijn door auto’s en ziekenwagens. Patiënten die hier behandeld worden, moeten voor de deur kunnen uitstappen of naar binnen gebracht kunnen worden. Slijtvastheid en antislip zijn daarbij essentieel. Maar het systeem moet ook waterdicht en scheuroverbruggend zijn om zo de onderliggende constructie te beschermen.” Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) werd ingeschakeld als applicateur. Regtvoort: “MKT is zeer geschikt, omdat zij veel ervaring hebben in het aanbrengen van berijdbare systemen.”

Triflex ProPark variant 1

De oplossing? Triflex ProPark variant 1. Dit volledig gewapende en scheuroverbruggende afdichtingssysteem is perfect voor oppervlaktes die een verhoogd risico op scheurvorming hebben. Ideaal dus voor de intensief belaste entree van de protonenkliniek. Het is volkomen naadloos, waterdicht en UV-bestendig, waarmee dit systeem het oppervlak ook beschermt tegen de extreemste weersomstandigheden. De antislipeigenschap zorgt voor extra veiligheid, een absolute must voor deze kliniek. Nog een voordeel: dit koud aan te brengen systeem hardt snel uit, waardoor het al berijdbaar is na ongeveer drie uur. Overlast wordt daarmee tot een minimum beperkt.

Laag op laag 

Regtvoort vertelt over de opbouw van Triflex ProPark variant 1: “Allereerst wordt er een primer op de ondergrond aangebracht om deze af te sluiten en om te zorgen voor een gegarandeerde hechting. Vervolgens brengt de applicateur een scheuroverbruggend en volledig gewapend membraan aan, waarop een slijtlaag wordt aangebracht. Daarop komt instrooimateriaal en tot slot wordt het systeem afgewerkt met een slijtvaste finish die chemisch en mechanisch beschermt.”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit specifieke project of over Triflex ProPark? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

Lees verder

Pleidooi voor extra parkeervergunningen Amsterdamse docenten

27 mei om 10:03 uur
CDA-gemeenteraadsleden voor de Amsterdamse gemeenteraad Lotte Schipper en Diederik Boomsma pleiten ervoor om extra…
Lees verder »

Checklist: parkeren in de anderhalvemeter-samenleving

19 mei om 12:45 uur
COVID-19 zorgt ervoor dat ook met andere ogen gekeken moet worden naar de invulling van het parkeervraagstuk. Hoe…
Lees verder »

Einde aan gratis parkeren Birò's

14 mei om 10:40 uurtimer5 min
De landelijke wetgeving zorgt voor een einde aan de onduidelijkheid rondom het parkeren van Birò's, Carvers en…
Lees verder »

Veilige en duidelijke parkeerplaatsen

13 mei om 14:49 uurtimer1 min
In parkeergarages door heel Nederland zie je naast de standaard parkeerplekken een grote diversiteit aan speciale…
Lees verder »

Parkeerdata bevestigen mobiliteitsherstel in Europa

12 mei om 11:40 uur
Parkeerdata uit zeven Europese landen bevestigen dat de mobiliteit in Europa herstelt en dat digitale…
Lees verder »

Bereid je voor op een flexibele werkomgeving met smart parking

11 mei om 12:03 uur
Na een lange periode in de wachtstand, krijgt Nederland eindelijk weer wat ruimte. In zijn persconferentie…
Lees verder »

Natuurmonumenten wil betaald parkeren invoeren

21 apr om 11:41 uur
Om het beheer van natuurgebieden te bekostigen, wil Natuurmonumenten dit jaar nog betaald parkeren gaan invoeren.…
Lees verder »

Kolossale parkeergarage bij Jumbo Nieuwegein opgeleverd

16 apr om 14:49 uurtimer4 min
De parkeergarage bij het nieuwe distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein is klaar. In bouwteamverband werd de…
Lees verder »