Bewoners parkeren in Gorinchem op straat, het winkelend publiek in garages

woensdag 24 oktober 2018
timer 1 min
Binnenstadbewoners moeten in Gorinchem op straat parkeren, winkelend publiek in de garages en op de parkeerpleinen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe parkeerverordening die door de raad is vastgesteld en die op 1 januari 2019 ingaat.

De wijziging was nodig omdat de parkeerdruk binnen de vesting te verlagen. Die was op sommige piekmomenten zelfs 100 procent. Een van de maatregelen om ervoor te zorgen dat bewoners op straat weer parkeerruimte krijgen is een wijziging in de tijden waarop in de Bovenstad – waar ook het winkelgebied toe behoort – betaald moet worden voor straatparkeren. Dat is momenteel van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, maar wordt vanaf 1 januari 2019 van 10 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts. De maatregelen in de herziene parkeerverordening zijn bedacht door parkeerpanels, bestaande uit bewoners en andere betrokkenen uit zowel Boven- als Benedenstad. 

 

Een motie en amendement van GroenLinks waarin werd gevraagd om bewoners tegen een vergelijkbaar tarief van de vergunning voor straatparkeren de vrijheid te geven te parkeren in de parkeergarages haalde het niet.

 

Het college wil de nieuwe parkeerverordening na drie maanden gaan evalueren.