Deelauto dendert door

donderdag 26 januari 2017
timer 2 min
Steeds meer Nederlanders maken gebruik van autodeelplatform SnappCar. In 2016 steeg het aantal deelnemers van 100.000 naar 225.000. Om die stijgende lijn door te zetten in 2017, wil SnappCar zich nu ook richten op het delen van private leaseauto's in de grote steden.

Dat moet bijdragen aan een reductie van het aantal auto’s in stedelijke gebieden én het verbeteren van de leefbaarheid. Het deelautobedrijf gaat hiertoe een samenwerking aan met privatelease.com in de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Autobezitters gezocht

2016 was een topjaar voor SnappCar. In december 2016 werden ruim 2 keer meer transacties dan een jaar eerder. Van de 225.000 deelnemers, is echter het grootste deel autohuurder. Victor van Tol, CEO SnappCar, heeft daarom de ‘jacht’ geopend naar autobezitters. “Alleen zo kunnen we écht impact maken in Europa en de leefbaarheid in stedelijke gebieden vergroten doordat er 2,5 miljoen minder auto’s nodig zijn. De samenwerking met privatelease.com past naadloos in die ambitie.”

Leasen

Privatelease.com is een Europese autoleasemaatschappij, die het gebruik van deelauto’s actief stimuleert. Jeroen Bus, manager privatelease.com: “De toekomst draait niet om autobezit maar om autogebruik. Onze klanten willen continu mobiel zijn en als zij hun leaseauto niet nodig hebben, kan die door iemand anders worden gebruikt.”