Definitief besluit A74 getekend

woensdag 11 augustus 2010
timer 2 min
Het definitieve Tracébesluit voor de aanleg van de A74 is getekend door minister Eurlings van V&W en de ministers Huizinga (VROM) en Verburg (LNV). Volgens Eurlings kunnen inwoners van Venlo uitkijken naar rustiger en veiliger verkeer in de stad en kan het vrachtverkeer sneller van en naar Duitsland. 
Definitief besluit A74 getekend

 

In 2012 klaar


Er wordt zo snel mogelijk met de bouw begonnen, zodat de weg in 2012 klaar is. Minister Eurlings tekende het besluit in Venlo in het bijzijn van deputé Driessen van de provincie Limburg en de wethouders Beurskens en Verheijen van de gemeente Venlo. De minister reageerde verheugd: “Vandaag lossen we de belofte in om Venlo te ontlasten van de verkeersdrukte. Het is tweeënhalve kilometer asfalt dat duizenden mensen gaat verlichten van dagelijks verkeer- en geluidsoverlast. Ook maakt het Venlo veel beter bereikbaar.”


Snelle verbinding


De A74 zorgt voor een snelle en onbelemmerde verbinding tussen het Nederlandse en Duitse hoofdwegennet. Nu moet het (vracht)verkeer nog noodgedwongen door de bebouwde kom van Venlo en Tegelen. Dit leidt tot opstoppingen, verkeersonveilige situaties, stank- en geluidsoverlast. De nieuwe weg wordt goed in het landschap ingepast. Zo wordt de weg deels verdiept en deels verhoogd aangelegd. Ook wordt rond de weg nieuwe natuurontwikkeling gestimuleerd, onder andere door de aanleg van een ecoduct. Tijdens de tervisielegging (van 17 augustus t/m 27 september 2010) is het Tracébesluit te bekijken (en te downloaden) via de website van het Centrum Publieksparticipatie.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>