Doek valt voor Shared Space Institute

maandag 13 december 2010
timer 1 min
Omdat het Shared Space Institute in Drachten niet genoeg subsidiegelden binnen kon halen om een goede doorstart te maken met haar activiteiten, is het voortbestaan gestagneerd. Na anderhalf jaar valt het doek.
Doek valt voor Shared Space Institute

 

Doorstart


Ook de verschillende pogingen het instituut ergens anders onder te brengen strandden, zoals bijvoorbeeld bij CROW. In navolging van het instituut gaat de NHL Hogeschool nu het Kenniscentrum Shared Space oprichten, om het concept shared space een bredere basis te geven. Dit doen ze door zich te richten op kennisontwikkeling, -bundeling en -circulatie.

RAAK-project


Binnen NHL Hogeschool zal de ontwikkeling van het concept en de uitvoering van praktijkgericht onderzoek en kennisoverdracht met betrekking tot het shared space concept worden gecontinueerd, onder andere binnen het RAAK-project \"Respect in plaats van Regels\". Het betrekken van studenten bij uitvoering van onderzoek en planvorming van nieuwe projecten krijgen hierbij een belangrijke plaats. Op donderdag 23 juni 2011 organiseert het Kenniscentrum Shared Space in het kader van dit RAAK-project een symposium. Tijdens dit symposium worden de onderzoeksresultaten over het shared space concept in Friesland gepresenteerd.

Bron: nhl.nl
 

Terug naar overzicht nieuws >>>