Doortrekken A15 belangrijk

maandag 20 september 2010
timer 1 min
Achterhoek: doortrekken A15 belangrijk De stichting Sociaal Economisch Overleg (SEO) Achterhoek vindt het van groot belang dat de snelweg A15 van Bemmel wordt doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Dit om de verbinding tussen Rotterdam en de Achterhoek te verbeteren. 
Doortrekken A15 belangrijk

 

Upgrade Twente-route


SEO Achterhoek bestaat uit vertegenwoordigers van de Regio Achterhoek (de acht Achterhoekse gemeenten), de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en werkgeversorganisatie VNO/NCW. Volgens SEO Achterhoek moet het doortrekken van de A15 in verband worden gezien met het gewenste upgraden van de Twente-route. Deze Rijksweg N18 (het verlengde van de A18) zou een autoweg van twee keer twee rijstroken moeten worden tussen Varsseveld en Enschede. De N18 wordt wel vernieuwd, maar alleen vlak bij Enschede krijgt de weg dubbele rijstroken per richting.


Positieve bijdrage


Het doortrekken van de A15 levert een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid en vitaliteit van de Achterhoek, laat de SEO in een persbericht weten: 'Een rechtstreekse verbinding naar Rotterdam, zonder stagnatie in het knooppunt Arnhem-Nijmegen, zal ook voor de Achterhoek een positieve bijdrage leveren aan het economisch klimaat'.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>