Doortrekken A15 met tunnel kan goedkoper

vrijdag 26 augustus 2011
timer 1 min
Het doortrekken van de snelweg A15 met een tunnel is goedkoper dan gedacht. Volgens nieuwe berekeningen van Rijkswaterstaat is deze variant 210 miljoen euro duurder dan een weg met een brug over het Pannerdensch Kanaal. Tot dusver noemde Rijkswaterstaat een bedrag van 400 miljoen euro. 
Doortrekken A15 met tunnel kan goedkoper

 

Tunnel beter voor natuur


Vanuit de regio bestaat veel druk om de weg met een tunnel aan te leggen. Dat zou minder overlast voor omwonenden en de natuur veroorzaken. Bovendien komt de A15 naast de Betuweroute te liggen, die na jarenlang lobbyen vanuit Gelderland wel met een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal doorgaat.

Lokale situatie


Volgens Rijkswaterstaat was tot dusver gerekend met landelijke cijfers en was nog niet gekeken naar de lokale situatie. Onder druk van de Gelderse politiek is dat nu wel gedaan en daaruit blijkt dat een boortunnel goedkoper kan.

Tol


De Lingewaardse wethouder Kees Telder, fel voor een tunnel, vindt dat hij zijn gelijk haalt. Hij dacht altijd al dat Rijkswaterstaat het verkeerde cijfer gebruikte. Telder denkt dat de meerkosten betaald kunnen worden door de provincie Gelderland, of door langer tol te heffen op de A15.

Bron: de Gelderlander

Terug naar overzicht nieuws >>>