Drentse inwoners kunnen eigen rotondes inrichten

woensdag 3 mei 2017
timer 1 min
Provincie Drenthe wil drie rotondes bij de dorpen Grolloo (N376), Gasselternijveen (N378) en Oosterhesselen (N854) opnieuw inrichten. Daartoe heeft de provincie een prijsvraag uitgeschreven: geïnteresseerden kunnen een ontwerp insturen. In het najaar worden de drie winnende ontwerpen gerealiseerd.

Volgens gedeputeerde Henk Brink moeten rotondes een rol spelen in het verfraaien van de Drentse omgeving. “We willen graag weten wat voor ideeën de inwoners van de dorpen daarover hebben. Om daar achter te komen hebben we deze prijsvraag uitgeschreven.”


Provincie Drenthe zoekt ontwerpen waaruit een verhaal spreekt. De ontwerpen moeten wat vertellen over de omgeving en de kwaliteiten van dat deel van Drenthe. “We hopen dat de omgeving ‘oes verkeersrondtie’ omarmt en met creatieve voorstellen komt”, aldus gedeputeerde Brink.

Meedoen

Iedereen die mee wil doen, kan zijn ontwerp insturen tot en met 25 juni 2017 via de website. Voor de winnende ontwerpen wordt €5000,- beschikbaar gesteld, om de rotondes opnieuw te ontwerpen.

De rotonde bij Grolloo in de huidige staat.