Eerste werkzaamheden Groene verbinding

vrijdag 26 oktober 2012
timer 2 min
De Groene verbinding is een brug die Rotterdam-Zuid verbindt met het groen buiten de stad. Wandelaars en fietsers kunnen straks vanaf Rotterdam via de brug over de A15 naar het Buijtenland van Rhoon.

Eerste werkzaamheden Groene verbinding

Verwijdering geluidsscherm A15 markeert start aanleg


Begin oktober is de gemeente Rotterdam begonnen met de realisatie van de Groene verbinding. Voor de voorbereiding van het werk was het noodzakelijk dat een klein deel van het geluidsscherm langs de A15 werd verwijderd. Uit metingen is gebleken dat het verwijderen van het scherm een geluidstoename van 0,04dB tot gevolg heeft. Deze minieme toename is voor het menselijk oor niet waarneembaar.

In het voorjaar 2014 is de brug klaar


Als alles volgens plan verloopt, wordt in het voorjaar van 2014 de nieuwe brug opengesteld voor wandelaars en fietsers. Tot die tijd moet nog een groot aantal werkzaamheden worden verricht. Begin volgend jaar worden heiwerkzaamheden uitgevoerd tussen de snelweg en het spoor. In september 2013 wordt het brugelement over de A15 en Betuwelijn gedraaid en worden de brugdelen aan elkaar gekoppeld.

Toegangspoort


De recreatieve wandel- en fietsverbinding over de A15 en de Betuwelijn is een aantrekkelijke route van Rotterdam-Zuid naar het nieuw te realiseren 600 hectare recreatiegebied het Buijtenland van Rhoon.