Enquete Limburg: stil asfalt werkt

donderdag 5 april 2012
timer 2 min
Stil asfalt werkt. In antwoord op een enquête onder 500 Limburgers die wonen aan een provinciale weg waar stil asfalt is aangelegd, geeft 79 procent aan dat het inderdaad stiller is geworden.
Enquete Limburg: stil asfalt werkt

Zinvol


Maar liefst 90 procent vindt het zinvol dat de Provincie blijft investeren in stil asfalt. “Een mooi resultaat,” aldus gedeputeerde Patrick van der Broeck. De Provincie werkt aan het stiller maken van de provinciale wegen in Limburg. Zij doet dit onder andere door geluidreducerend asfalt, ook wel stil asfalt, aan te brengen. Om te weten of dit asfalt ook het gewenste effect heeft, hield de Provincie een enquête onder bewoners. Aan zo'n 500 mensen, die langs wegen wonen waar recent stil asfalt is aangelegd, is gevraagd of het inderdaad stiller is geworden in hun omgeving. duurzame gemeente

Rustiger en aangenamer


In hun reacties geven mensen aan dat dankzij stil asfalt het stiller is geworden in hun woonomgeving. Het is over het algemeen rustiger, aangenamer, men kan beter slapen en er is minder bandengeluid. Gedeputeerde Patrick van der Broeck spreekt van een mooi resultaat. “Het is bemoedigend dat je door het gebruik van dit soort asfalt de leefkwaliteit van mensen kunt verbeteren en geluidsbelasting terugdringt.”

Kanttekeningen


Behalve deze positieve effecten plaatsen sommige respondenten ook kanttekeningen. Het soort geluid is veranderd waardoor het motorgeluid nu meer opvalt en bij één project zijn de putdeksels nu meer te horen. Ook wordt vanwege het nieuwe asfalt op sommige plaatsen te hard gereden, wat extra overlast veroorzaakt.

Bron: Provincie Limburg
 

Terug naar overzicht nieuws >>>