Evaluatie mobiliteitsbeleid Enschede

maandag 21 januari 2013
timer 1 min
De Rekenkamer van Enschede heeft Keypoint in 2011 opdracht gegeven om het mobiliteitsbeleid over de periode 1996-2011 te evalueren. Voor zover bekend is Enschede de eerste gemeente in Nederland waar door de Rekenkamer uitgebreid onderzoek is gedaan naar het gevoerde mobiliteitsbeleid over een lange tijdsperiode.

Evaluatie mobiliteitsbeleid Enschede

Doelstellingen bereikt?


In het uitgevoerde onderzoek stond de volgende vraag centraal: “In welke mate heeft de gemeente Enschede middels het mobiliteitsbeleid 1996-2011 haar doelstellingen betreffende de bereikbaarheid van Enschede-West en Enschede-Centrum bereikt en is dit op een efficiënte wijze gebeurd?

Geen eenvoudige klus


Om deze onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden, zijn het mobiliteitsbeleid, de uitgevoerde maatregelen en de effecten onderzocht. Dat het geen eenvoudige klus zou worden, was vooraf bekend bij de onderzoekers. Effecten zijn immers moeilijk meetbaar in een moderne complexe samenleving. Het uitvoeren van een omvangrijk onderzoek over een dergelijk lange periode was een uitdagende klus, maar uiteindelijk is het gelukt om een volwaardige beleidsevaluatie te schrijven. Benieuwd naar het eindoordeel?

Lees hier het complete artikel >>