Extra impuls voor schoner wagenpark en duurzamer transport

dinsdag 21 juli 2015
timer 1 min
Het wegverkeer, de scheepvaart en de luchtvaart in Nederland krijgen een extra impuls om schoner en duurzamer te worden. Op voorstel van staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft de ministerraad ingestemd met de duurzame brandstofvisie, met als doel dat auto's, bussen en vrachtwagens zoveel mogelijk elektrisch gaan rijden.

Waar elektrische aandrijving niet mogelijk is, zoals in de scheep- en luchtvaartsector en bij zwaar transport, moet worden ingezet op schone biobrandstoffen en efficiënter verbruik.

 

Duurzame brandstofvisie

Het is de bedoeling dat de transportsector hierdoor minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. Verder geeft de sector hiermee invulling aan bestaande doelen voor het terugdringen van uitlaatgassen en het besparen van energie.

 

De duurzame brandstofvisie is opgesteld in samenwerking met brandstofproducenten, voertuigfabrikanten, vervoerders, verladers, koepelorganisaties, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Ruim 100 van deze partijen zijn betrokken bij het SER Energieakkoord over het verduurzamen van mobiliteit.

Het is de bedoeling dat auto's, bussen en vrachtwagens zoveel mogelijk elektrisch gaan rijden.