Fietsers tegen shared space

maandag 29 augustus 2011
timer 2 min
De Fietsersbond Beverwijk vreest dat de invoering van 'shared space' op de kruising Breestraat-Velserweg tot een gevaarlijke situatie gaat leiden. Het is de bedoeling dat deze kruising zonder al teveel verkeersborden en -regels wordt ingericht, en dat verkeersdeelnemers elkaar zelf in de gaten houden om ongelukken te voorkomen.
Fietsers tegen shared space


Veiligheid


Het 'shared space' is hip in veel nieuwe verkeersplannen. Maar de Fietsersbond Beverwijk denkt dat het op deze plek niet goed gaat. De veiligheid van fietsers komt in het geding. De gemeente meldt dat het plan nog moet worden uitgewerkt. Uitgangspunt is dat de veiligheid van de zwakkere deelnemers, zoals fietsers en voetgangers, wordt gewaarborgd.

Onoverzichtelijk


De Fietsersbond is er echter niet gerust op. Want naast de invoering van shared space op een nu al onoverzichtelijk en druk kruispunt komt dat de officiële maximumsnelheid vijftig kilometer per uur blijft, in plaats van dertig. De gemeente meldt in een reactie hier weinig aan te kunnen doen, omdat het ontsluitingswegen zijn. Wel wil de gemeente een adviessnelheid van 30 km/u invoeren, waardoor autoverkeer op blauwe borden te zien krijgt hoe snel het volgens de gemeente mag rijden.

Nota


Een en ander staat te lezen in een nota met reacties van instanties en personen op de nieuwe inrichting van het Stationsplein. De gemeente wil dit nu zelf herinrichten nadat de meeste plannen voor bebouwing van het gebied zijn mislukt.

Bron: Noordhollands Dagblad

Terug naar overzicht nieuws >>>