Film Stationseiland Amsterdam Centraal

donderdag 23 december 2010
timer 2 min
Film over het Stationseiland Amsterdam Centraal De film met als titel 'Werk in uitvoering' is gemaakt in opdracht van Coördinatie Stationseiland en informeert iedereen die betrokken is bij het eiland over de stand van zaken van alle unieke bouwprojecten. Hoe dit verloopt en hoe ondanks alle werkzaamheden op dit kleine gebied de 'winkel' open blijft.
Film Stationseiland Amsterdam Centraal

 

260.000 Reizigers per dag


Stationseiland Amsterdam Centraal is één van het drukst bezochte vervoersknooppunt van Nederland met zo'n 260.000 reizigers per dag. In de toekomst stijgt het aantal naar zo'n 330.000 reizigers. Door het  groeiend aantal reizigers was het noodzakelijk om het Stationseiland aan te passen aan de eisen van de tijd.

Reuzenpuzzel op zijn plek


Het Stationseiland is een groot samenhangend geheel met veel verschillende grote bouwprojecten: het renoveren van de Stationshal, de nieuwe entrees aan de Centrum- en IJ-zijde, poortvrije passages, een busstation aan de IJ-zijde, een fiets- en voetgangerstunnel én de Noord/Zuidlijn. De film toont de gecompliceerdheid van de bouwprojecten en hoe achter de bouwhekken dag en nacht hard wordt gewerkt. Stukje voor stukje valt de reuzenpuzzel op zijn plek. Het Stationseiland wordt weer de entree tot de stad en een plezierig gebied om te verblijven.

Coördinatie Stationseiland


Coördinatie Stationseiland is in 1994 opgericht door gemeente Amsterdam in samenwerking met de NS en ProRail en coördineert de verbouwing van het Stationseiland Amsterdam Centraal. De voornaamste taak van de Coördinatie Stationseiland is het gebied bereikbaar, leefbaar en veilig te houden.

Bekijk de

film

op de website van Stationseiland.



Bron: Amsterdam.nl
 

Terug naar overzicht projecten >>>