Geef jouw gemeente op voor de Hopper- Autodeel Award

donderdag 12 februari 2015
timer 2 min
Alle Nederlandse gemeenten kunnen vanaf 31 maart 2015 meedingen naar de Hopper- Autodeel Award. De gemeente die het autodelen het meest versnelt, wint de Award. Natuur & Milieu reikt de prijs uit, in samenwerking met CROW-KpVV en het Ministerie van I&M. De prijs wordt uitgereikt in maart 2016. Vanaf dinsdag 10 februari kunnen alle gemeenten zich inschrijven.

‘Autodelen leidt tot schonere lucht, veiliger verkeer en meer ruimte voor groen, speelgelegenheid en fietsen. Bovendien bevordert het de sociale samenhang in de buurt. Winst op alle fronten dus,’ aldus Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu. Autodelers maken 43% minder gebruik van de auto en meer van de fiets en OV. Natuur & Milieu: ‘Wij roepen alle gemeenten daarom op om mee te doen en autodelen flink te versnellen.’

 

Aan de slag met autodelen

Gemeenten die autodelen tot een succes willen maken, kunnen bijvoorbeeld inzetten op parkeerbeleid, actieve communicatie over deelauto’s in hun gemeente en het actief stimuleren van lokale initiatieven. Natuur & Milieu inventariseert en beloont de slimste initiatieven uit de deelnemende gemeenten met de Hopper-Autodeel Award. Een vakkundige jury zal zich buigen over de inzendingen. Daarnaast ontvangen deelnemende gemeenten concrete handreikingen in vorm van kant en klare factsheets en workshops.

 

Hopper

Via de website ikbenhopper.nl vindt iedere Nederlander alle deelauto’s in zijn buurt. Op het dashboard autodelen van CROW-KpVV kun je zien in welke gemeenten de meeste deelauto’s per inwoner staan.


Aanmelden gemeenten

Gemeenten die mee willen doen, kunnen zich aanmelden op www.ikbenhopper.nl/autodeelaward

Autodeel Award voor gemeente met meeste versnelling in autodelen