Geen bijtelling na overstap op e-auto

maandag 22 juli 2013
timer 2 min
Natuur & Milieu en leasemaatschappij Athlon Car Lease werken samen in Project A15 om elektrisch rijden op de A15 te stimuleren. Het doel van deze actie van Project A15 is elektrisch rijden op groene stroom in de versnelling te brengen.

Geen bijtelling na overstap op e-auto

Duurzame overstap


Leaserijders die nog dit jaar hun ‘gewone’ leaseauto inruilen voor een elektrische variant, betalen vier jaar lang geen bijtelling. Wie de duurzame overstap nog in 2013 maakt, betaalt vier jaar lang geen bijtelling. Per 1 januari 2014 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog.  Voorwaarde voor de actie is dat het huidige leasecontract is afgesloten bij Athlon Car Lease, en afloopt voor 1 april 2014. Om goedkoop én groen te kunnen rijden is snel beslissen dus vereist. Deze groep leaserijders zijn de eerste automobilisten die aan het begin staan van een doorbraak van elektrisch rijden op en rondom de A15.

Specifieke focus 

Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu: ‘We willen elektrisch rijden aanmoedigen want schoner, stiller en zuiniger autorijden is beter voor mensen en het milieu. Athlon doet dit met deze actie heel concreet.’  Armand van Veen van Athlon Car Lease: ‘Dit is een bijzondere actie waarbij Athlon graag samenwerkt met Natuur & Milieu. Het is de eerste keer dat elektrisch rijden in ons land wordt gestimuleerd met zo’n specifieke focus op één gebied.’

Over Project A15, de weg van zon en wind

De actie van Natuur & Milieu en Athlon Car Lease richt zich bewust  op de A15, de drukke snelweg van Rotterdam naar Arnhem/Nijmegen. Project A15 is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu en is tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 heeft tot doel om elektrisch rijden op lokaal opgewekte groene stroom in een stroomversnelling te brengen. De ambitie: in 2015 rijden 40.000 mensen in elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind. De milieuwinst is groot: van fossiel naar elektrisch rijden; van autobezit naar autodelen; van gewone stroom naar groene stroom. Meer informatie over de actie en het project is te vinden op www.projecta15.nl. Athlon Car Lease is marktleider op het gebied van autoleasing in Nederland. Daarnaast ontplooit zij al jarenlang tijdbesparende en duurzame initiatieven op het gebied van mobiliteit en efficiënte alternatieven voor autogebruik.