Geen obstakels op Amsterdamse Zeedijk

maandag 6 december 2010
timer 2 min
Dynamische afsluiting A'damse Zeedijk zonder obstakels De Amsterdamse Zeedijk ligt in het oude centrum van de hoofdstad. Het vormt de oostelijke grens van de rosse buurt. Na een lange periode van verpaupering is de buurt flink opgeknapt. De drugshandel is grotendeels verdwenen en de straat is weer toegankelijk voor publiek.  
Geen obstakels op Amsterdamse Zeedijk

 

Autoluw maken

De volgende stap is het autoluw maken van de straat. Vooral 's-nachts veroorzaakte taxi's en andere voertuigen veel overlast door stapvoets te rijden en veel te claxonneren. Daarom heeft het gemeente bestuur besloten de Zeedijk gedurende de avond- en nachturen autoluw te maken. Zo ontstaat er een gezellig voetgangers gebied met ruimte voor terrasjes.

 
Poller met stroom uit PUTkast

Om dit mogelijk te maken is een dynamische afsluitsysteem in de vorm van pollars noodzakelijk. Deze apparatuur vraagt ook om een elektrische voeding en benodigde regeltechnische installaties. In de binnenstad van Amsterdam wordt een beleid gevoerd dat er geen nieuwe obstakel in de openbare ruimte bij mogen komen. Vandaar dat het toepassen van PUTkasten een logische keuze is. Op diverse locaties zijn voor de bemeterde voeding van het energiebedrijf PUTkasten model kWh-meter toegepast. Voor de besturingsapparatuur is het model Regeltechniek type 3M ingezet. Met deze aanpak zijn extra obstakels in de historische binnenstad vermeden.
 

Terug naar overzicht producten >>>