Gehandicaptenauto Canta krijgt meerdere opvolgers

maandag 9 oktober 2017
timer 2 min
Oktober is de maand van de 'Canta 2.0'. Terwijl Waaijenberg Mobiliteit, producent van de originele Canta, eind deze maand drie moderne opvolgers op de markt brengt, kwam Mango Mobiliteit begin deze maand met een alternatieve mindervalidenwagen. Zo is de keuze voor de klant ruim.

De nieuwe Canta van Waaijenberg Mobiliteit is beschikbaar als basis of luxe benzinemodel, maar is ook als elektrisch model leverbaar. “De klant kan de auto kiezen die past bij zijn bereik. Sommige gebruiken de auto alleen voor woon-werkverkeer, andere leggen ook grotere afstanden af", legt woordvoerder Peter Pors uit.


Het elektrische model beschikt over een motor die ook Tesla gebruikt en is daarmee een duurzaam alternatief. Aan de andere kant, legt Pors uit, is deze auto ook zo'n 6000 euro duurder. Dus dat model is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is ervoor gekozen om ook de benzine-edities te behouden.

Alternatief

Daarnaast is sinds 1 oktober de MAX Mobiel van Mango Mobility beschikbaar voor de particuliere markt. Deze tweepersoonsauto is volledig elektrisch en wordt sinds 2016 al gebruikt in zorginstellingen, gemeenten en wijkverenigingen in Nederland.

 

“Toen wij in augustus vernamen dat de Canta uit productie werd genomen, besloten we een alternatief te ontwikkelen voor de particuliere markt”, aldus Jan-Willem Wiersma, directeur van Mango Mobility. Deze mindervalidenauto is niet concurrerend met de Canta van Waaijenberg Mobiliteit, benadrukt hij, maar moet als ‘aanvulling’ worden gezien.

Oude Canta

Producent Waaijenberg Mobiliteit nam in augustus de Canta uit productie, omdat het 22 jaar oude model verouderd was en de automotive-industrie zich intussen heeft ontwikkeld, gaf woordvoerder Pors toen aan. Zo beschikte de oude Canta nog niet over zaken als centrale deurvergrendeling, een modern audiosysteem en elektrische raambediening, extraatjes die de nieuwe versie wel heeft.

 

Lees ookMindervalidenauto krijgt een moderne opvolger

De Canta krijgt deze maand meerdere, moderne opvolgers