Handreiking "Het Nieuwe Werken"

maandag 20 september 2010
timer 2 min
en arbo Een werkgroep van de Taskforce Mobiliteitsmanagement, waarin sociale partners en de overheid zijn vertegenwoordigd, presenteerde de handreiking: Het Nieuwe Werken, hoe blijf je er gezond bij?  
Handreiking 'Het Nieuwe Werken'

 

Hoe om te gaan met arbo-regelgeving


Met begrip 'het nieuwe werken (HNW)' wordt bedoeld dat medewerkers in staat worden gesteld om zelf te bepalen hoe, waar, wanneer en met wie ze werken. Veel gemeentelijke werkgevers worstelen (bijvoorbeeld) met de vraag hoe om te gaan met arbo- regelgeving wanneer medewerkers gaan thuiswerken. Deze handreiking gaat in op zulke vragen.

Wet- en regelgeving


Door middel van de handreiking wil de Taskforce Mobiliteitsmanagement werkgevers en medewerkers helpen met de huidige wet- en regelgeving over arbeidsomstandigheden in hun organisatie in combinatie met HNW.

Verantwoordelijkheid


Arbeidsomstandigheden zijn een verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. De handreiking geeft concrete tips om deze verantwoordelijkheid in te vullen. Het accent ligt hierbij niet op controle, maar vooral op een gedegen voorbereiding, preventie en overleg met werknemers.


Cao gemeenten


In de Cao gemeenten is onder andere een afspraak opgenomen over thuiswerken. Er is afgesproken dat elke gemeente lokaal een thuiswerkregeling opstelt.

Klik hier voor de handreiking 'Het Nieuwe Werken: hoe blijf je er gezond bij?' en klik hier voor het nieuwsbericht van de Taskforce Mobiliteitsmanagement.

Lees ook:
'TFMM: 'Arbo nekt het Nieuwe Werken''
'E-werken, oplossing fileprobleem?'
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</