Harderwijk kiest voor twee uur gratis parkeren

donderdag 25 oktober 2018
timer 2 min
Harderwijk krijgt geen onderscheid tussen terreinen waar één en terreinen waar twee uur gratis geparkeerd kan worden. Daarmee gaat het college terug naar de afspraken die werden gemaakt in het coalitieakkoord.

In het coalitieakkoord werd besloten om gratis parkeren in te voeren voor de eerste twee uren voor de parkeerterreinen Vuldersbrink, Selhorstweg en het Kloosterplein. Afspraak daarbij was dat ook de ondernemers een bijdrage zouden leveren. De maatregel zou de gemeente 280.000 euro per jaar gaan kosten.

 

Eind september besloot het college om de parkeerterreinen Vuldersbrink, Selhorstweg en het Kloosterplein alleen het eerste uur gratis te maken. De overweging was dat deze locaties bij voorkeur niet te lang bezet moeten blijven omdat ze worden gebruikt voor runshoppen. Langparkeerders zouden kunnen uitwijken naar de Houtwalgarage en het Westeinde, waar het parkeren de eerste twee uur gratis blijft.

 

Het college is nu op zijn schreden teruggekeerd en wil toch dat ook op de parkeerterreinen Vuldersbrink, Selhorstweg en het Kloosterplein de eerste twee uur parkeren gratis zijn. De reden daarvoor is dat er volgens het college te kort is nagedacht over het voorstel van één uur gratis parkeren. Bovendien houdt de gemeente in november een breed parkeeronderzoek.