Hellendoorn kiest voor prefab drempels

dinsdag 12 juni 2012
timer 1 min
Hellendoorn kiest voor prefab drempels De gemeente Hellendoorn bewijst dat verkeer, veiligheid en woongenoot goed samen gaan. Bij de gebiedsinrichting zweert zij bij het gebruik van prefab sinusdrempels, aanbevolen door CROW.
Hellendoorn kiest voor prefab drempels

Maatvast


Albert-Jan Grolleman, medewerker riolen, wegen en verkeer bij de gemeente Hellendoorn, maakt al 30 jaar gebruik van de drempels van Struyk Verwo Infra.  “In de jaren tachtig voerden we nog drempels gemaakt van straatstenen, maar dat leverde altijd problemen op met de maatvoering als gevolg van inklinking.  Het grote aantal klachten van buurtbewoners deed ons overgaan op maatvaste prefab drempels.  De elementen zijn voorzien van witte betonnen belijning en zijn na vele jaren nog steeds te gebruiken”. 

Verkeersplateaus


In de wijk De Blokken in Nijverdal wordt nu ook een 30 km-zone ingesteld met verkeersplateaus op kruispunten. Deze  kunnen op meer begrip rekenen van automobilisten. “Een verkeersplateau ligt op gelijke hoogte met het trottoir en is dus tegelijkertijd een toegankelijke oversteekplaats”, besluit Grolleman.
www.struykverwoinfra.nl/verkeersremming

Beeld: Drempel met Fiets, uit BuitenBeeld Juni 2011
 

Terug naar overzicht producten >>>