HR-beleid aanpassen op nieuwe generatie

vrijdag 10 juni 2011
timer 2 min
Organisaties en -structuren veranderen. Het Nieuwe Werken zorgt binnen steeds meer bedrijven voor verandering in werkmethoden en omgeving. Dat betekent ook verandering in werkmentaliteit. Organisaties zijn daarom gebaat bij werknemers die innovatief, flexibel, ambitieus en ook loyaal zijn.
HR-beleid aanpassen op nieuwe generatie

 

Geschikt


De Ne(x)t Generation (werknemers geboren tussen 1980 en 1995) is bij uitstek geschikt voor het nieuwe werken; ze zijn ongebonden, creatief, zelfbewust en zelfstandig. De nieuwe generatie professionals maakt gebruik van technologie met een snelheid en een bereik die voor organisaties goud waard kunnen zijn.Desondanks kijken zij duidelijk anders tegen hun werk en werkgever aan dan voorgaande generaties. Belangrijk hierbij is dat eerdere generaties deze 'nieuwe' vormen van werken snel overnemen, en dat de wensen en eisen veelal generatie overstijgend zijn.

Dynamiek benutten


Om als organisatie de dynamiek en de waarden van de Ne(x)t Generation goed te benutten, is het belangrijk een werkvorm te bedenken waarin zowel de organisatie als de werknemers tot hun recht komen. De Ne(x)t Generation is een generatie die nieuwe ideeën ook durft aan te kaarten. Organisaties doen er daarom goed aan om de Ne(x)t Generation de mogelijkheid en ruimte te geven mee te denken over vernieuwingen en innovaties. Dat is een uitgelezen kans om nieuwe producten, diensten, business en processen te ontwikkelen. De organisatie kan hierdoor snel inspelen op de veranderende markt.

Basisvoorwaarden


Er kunnen 6 basisvoorwaarden gesteld worden bij het managen van de instroom, doorstroom en uitstroom van the Ne(x)t Generation in een organisatie:

1. Maak de jongeren duidelijk dat ze bij uw organisatie een 'waardevoller' leven zullen hebben.
2. Biedt flexibiliteit
3. Communiceer en laat jongeren persoonlijk communiceren
4. Neem de jongeren serieus
5. Geef hen een gezellige (werk)ruimte
6. Gebruik hun eigen marketing technieken om hen aan te trekken.

SWSR


Ook Slim Werken Slim Reizen (voorheen Taskforce Mobiliteitsmanagement) vraagt aanpassing van werkgevers op managementniveau. Benieuwd naar de visie en doelstellingen? U leest er alles over in Verkeer in Beeld #3.

Download het onderzoeksrapport 'Inzicht in the Ne(x)t Generation in Nederland'.

Bron: Leefritme Kenniscentrum
 

Terug naar overzicht nieuws >>>