Ideeën gezocht: Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad

maandag 14 september 2015
timer 1 min
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu daagt (studenten van) universiteiten en hogescholen, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om een innovatief idee in te sturen voor het 'slim en gezond verplaatsen van mensen en goederen in de stad'. Met deze Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad wil het ministerie werken aan verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van geluidshinder in steden.

Het netwerk Slimme en Gezonde Stad heeft een aantal thema’s, namelijk (1) bevorderen gedragsverandering, (2) gebruik van techniek/technologie, (3) ruimtelijke inrichting en/of ontwerp, (4) meten van de kwaliteit van de leefomgeving en (5) integrale afwegingskaders. Het is de bedoeling dat de inzending aansluit bij één of meer van deze thema’s.

 

Bijdrage

Inzenders maken kans op een bijdrage tot 15.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen. Tot en met 30 oktober 2015 kunnen ideeën worden ingestuurd. Uit alle ingezonden ideeën worden maximaal 6 finalisten geselecteerd die eind november hun idee mogen presenteren.

 

Lees hier meer over de Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Heeft u een slim idee om het leven in de stad gezonder en aangenamer te maken?