In Groningen fietst men slimme routes

woensdag 8 februari 2017
timer 1 min
Het Groningse project 'Slimme Routes' is een succes. In dit project worden fietsers gestimuleerd om via twee alternatieve, veiligere routes naar de Zernike Campus te rijden. Dit is het eerste Groningse project in het kader van het overheidsprogramma Slimme en Gezonde stad van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Fietsen wordt steeds populairder in Groningen: maar liefst 60% van alle vervoersbewegingen wordt afgelegd met de fiets. Daardoor kwam de bestaande infrastructuur ter hoogte van de aansluiting van de Zonnelaan op de Noordelijke Ringweg onder druk te staan. De verwachting was dat dit alleen maar erger zou worden.

 

De Slimme Routes brengen hier verandering in: fietsers worden gestimuleerd om bestaande infrastructuur, het Jaagpad en/of het fietspad door Park Selwerd te gebruiken, zodat de Zonnelaan wordt ontzien. De hogeschool en universiteit van Groningen hebben beiden locaties op Zernike Campus, waardoor er veel fietsverkeer deze richting op gaat.

 

Gemeente Groningen zette daarvoor diverse maatregelen in, zoals speciale bewegwijzeringsborden en een speciaal sportdrinkblikje als bedankje voor het fietsen van de Slimme Routes. De volledige resultaten van de campagne Slimme Routes leest u op de website van Slimme en Gezonde Stad.

Met deze slogan voert gemeente Groningen campagne voor de Slimme Routes.