Instructie verkeersregelaars via e-learning

maandag 5 november 2012
timer 1 min
Verkeersregelaars krijgen nu nog via bijeenkomsten politie-instructie voor evenementen. Daar komt een e-learning-instructie via internet voor in de plaats. Een voordeel is dat evenementenverkeersregelaars in het hele land voortaan dezelfde instructie krijgen. Bovendien kan iedereen zelf bepalen wanneer en waar hij deze instructie via zijn computer wil volgen en zijn 'examen' wil afleggen.

Instructie verkeersre- gelaars via e-learning

Gemeenten


Op termijn is het de bedoeling dat gemeenten via de site van de Stichting Verkeersregelaars Nederland kunnen nagaan of de aan te stellen verkeersregelaars met goed gevolg de e-learning-instructie hebben gevolgd.

Uitzonderingen


De politie is al gestart met de e-learing-instructie. Vanaf 1 januari 2013 geeft de politie alleen nog in bijzondere gevallen instructie door middel van een bijeenkomst. Bijvoorbeeld aan personen die (aantoonbaar) niet vaardig zijn met internet of als een leidinggevende van de politie daarvoor opdracht geeft.

Doelgroep


De e-learning-instructie is bedoeld voor de evenementenverkeersregelaars die voor bepaalde tijd worden aangesteld (max. 1 jaar) of éénmalig worden ingezet. De instructie voor de eerste groep verkeersregelaars is zwaarder dan voor de tweede groep.

www.verkeersregelaarsexamen.nl