Kentekenregistratie A12 Woerden-Gouda

maandag 19 april 2010
timer 3 min
Rijkswaterstaat voert tot en met 25 april 2010 een kentekenregistratie uit op de A12 tussen Woerden en Gouda richting Den Haag. De registratie dient de mobilititeit en bereikbaarheid tijdens de wegwerkzaamheden aan de A12 deze zomer. De verwachte verkeershinder moet beperkt worden door geregistreerde weggebruikers een Minder Hinder pas voor het OV aan te bieden.
Kentekenregistratie A12 Woerden-Gouda

Kentekenregistratie


Kentekens van passerende voertuigen worden geregistreerd tussen Woerden en Gouda. De registratie van de kentekens vindt plaats met speciale camera's. De camera's staan op werkdagen 24 uur per dag aan.

Wet Bescherming Persoonsgegevens


Via het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) kan Rijkswaterstaat de adressen behorend bij de kentekens van weggebruikers opvragen. Rijkswaterstaat gebruikt de adresgegevens eenmalig en alleen voor dit onderzoek. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en na het onderzoek vernietigd. Dit is in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Minder Hinder Pas


Kentekenhouders die tijdens de registratieperiode minimaal twee keer per week gebruik maken van de A12 tussen Woerden en Gouda, ontvangen een brief over de wegwerkzaamheden ter informatie. Weggebruikers die minimaal drie keer per week gebruik maken van de rijksweg krijgen ook een brief, waarbij tevens het aanbod wordt gedaan gebruik te maken van de A12 Minder Hinder pas, voor de periode van de grootschalige werkzaamheden deze zomer. Deze pas biedt autoforensen de mogelijkheid om gratis het OV uit te proberen als alternatief voor de file. Die automobilisten die minimaal 3 maal per week worden geregistreerd op dat traject komen in aanmerking om wanneer de hinder het grootst is, van maandag 19 juli tot en met 16 augustus, kosteloos en filevrij van deur tot deur te reizen met trein en eventueel aanvullend openbaar vervoer.


Spitsstrook en onderhoudswerkzaamheden


De werkzaamheden op dit deel van de A12 zijn onderdeel van het spoedaanpakproject A12 Woerden-Gouda. Rijkswaterstaat realiseert 18 km aan spitsstrook op de A12 tussen Woerden en Gouda. Met de nieuwe spitsstrook verbetert de verkeersdoorstroming in de spits en op drukke momenten buiten de spits. De strook sluit aan op de in januari 2010 geopende spitsstrook van Zoetermeer naar Gouda. Gelijktijdig vinden ook andere (onderhouds)werkzaamheden plaats langs het traject, zoals aanleg van nieuwe geluidsschermen en diverse faunapassages.


Grootschalige werkzaamheden deze zomer


Om de spitsstrook aan te leggen zijn deze zomer twee weekendafsluitingen (25-28 juni en 16-19 juli) nodig en wordt er van 19 juli tot 16 augustus zeven dagen lang, 24 uur per dag gewerkt aan de weg tussen Woerden en Bodegraven. Eén rijstrook (van de drie) is dan afgesloten en er geldt een maximumsnelheid van 90 km/u. Via verkeersmaatregelen, mobiliteitsmaatregelen en een slimme planning wil Rijkswaterstaat de verkeershinder beperken.


Informatie


Wie meer wil weten over de wegwerkzaamheden aan de A12 Woerden-Gouda kan ook terecht op www.vananaarbeter.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>