Kleurrijk zebrapad moet feest voor voetgangers zijn

maandag 8 mei 2017
timer 2 min
Op de kruising bij de Westblaak in Rotterdam wordt de 'creative crosswalk' aangebracht: een kleurrijke schildering die het trottoir met het zebrapad verbindt. Dit experiment versiert beide zijden van de oversteekplaats Karel Doormanstraat – Hartmanstraat en plaatst daarmee de 'voetganger op een voetstuk'.

De ‘creative crosswalk’ moet de positie van de voetganger op deze kruising meer benadrukken. Het idee is een samenwerking van de gemeente Rotterdam en kunstcollectief Streetmakers. Op 12 mei wordt een Streetevent rondom de creative crosswalk georganiseerd, om aandacht te vragen voor experimenten zoals deze.

Structureel ander straatbeeld

De afgelopen jaren zijn in Rotterdam meer initiatieven tot stand gekomen, om de openbare ruimte anders in te richten. In veel gevallen werden na uitvoering van het experiment ook échte veranderingen op straat doorgevoerd. Voorbeelden daarvan zijn: PARK(ing)Day, terrasvlonders, fietsvlonders, droomstraten, het flying grass carpet en Happy Streets.

Places for people

Creative crosswalk is de eerste uit een reeks van een nieuwe experimenten uit het actieprogramma ‘Places for people’. Daarmee gaat Rotterdam verder met de stadstransitie. De inzet is om vaker, op nieuwe plekken en voor verschillende periodes te gaan experimenteren in de stad. 

Voetgangerscongres

Op 4 juli is Rotterdam gastheer van het Lopen Loont! congres. Dit is het vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Ga voor meer informatie naar de website.

Bron: Gemeente Rotterdam