Koppeling Klic-melding en AutoCAD

donderdag 24 juni 2010
timer 1 min
Koppeling Klic-meldingen en AutoCAD® beschikbaar Met ingang van 1 mei 2010 is de digitale informatie uit Klic-meldingen leidend. CAD Accent introduceert een oplossing om deze Klic-meldingen volledig geautomatiseerd te importeren in AutoCAD: op de juiste schaal, op RD coördinaten en gebaseerd op de nieuwe NLCS standaard.
Koppeling Klic-melding en AutoCAD


WION


Het verminderen van het aantal graafschades bij kabels en leidingen is de belangrijkste doelstelling van de WION (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten). Een centrale rol hierbij is weggelegd voor de webapplicatie Klic-online van het Kadaster, waarmee een Klic-melding online ingevoerd kan worden. Vervolgens wordt alle informatie geautomatiseerd bij de diverse netbeheerders verzameld en via een downloadlink digitaal beschikbaar gesteld aan de aanvrager.

Oplossing

Met InfraCAD levert CAD Accent een oplossing waarmee de ontvangen informatie van een Klic-melding rechtstreeks beschikbaar komt in AutoCAD; niet alleen de liggingsgegevens, maatvoering en annotatie van kabels en leidingen, maar ook alle PDF bijlagen zijn direct vanuit AutoCAD te openen. Op deze wijze kunnen de ondergronden en ligging van kabels en leidingen direct als onderlegger in een project gebruikt worden, kunnen meerdere Klic-meldingen in één tekening gepresenteerd worden en kan de informatie op eenvoudige wijze op schaal afgedrukt worden.

Terug naar overzicht producten >>>