Korting op autoverzekering bij keurig rijgedrag

dinsdag 4 augustus 2015
timer 1 min
Alle grote autoverzekeraars komen in 2015 met een rijgedragverzekering: een autoverzekering waarvan de premie wordt gebaseerd op je rijgedrag. Hoe netter wordt gereden, hoe minder premie elke maand hoeft worden betaald. Op de website www.rijgedragverzekering.nl kunnen consumenten nu 4 van de rijgedragverzekeraars met elkaar vergelijken.

De website is een initiatief van verzekeringskantoor DeKilometerverzekering.nl en vergelijkt de rijgedragverzekering van Bovemij, Nationale Nederlanden, Delta Lloyd en Reaal.

 

On Board Diagnostics

Het rijgedrag wordt gemeten met een On Board Diagnostics-stekker, oftewel een OBD-stekker, die in de auto wordt geplaatst. Deze stekker houdt onder meer bij hoe hard wordt gereden, hoe vaak wordt geremd, hoeveel brandstof wordt verbruikt en wat de locatie van de auto is.

 

Wanneer te hard wordt gereden, betekent dat niet automatisch dat er korting wordt geschrapt. Maar de combinatie van te hard rijden in de avonduren en vaak op de rem trappen, kan daar bijvoorbeeld wel toe leiden. De autorijder krijgt een beloning op basis van de metingen, zoals een maandelijkse premieteruggave of extra gratis onbelaste kilometers.

De combinatie van te hard rijden in de avonduren en vaak op de rem trappen, zou kunnen leiden tot het schrappen van een korting.