Leaseauto niet langer heilige koe

dinsdag 31 mei 2011
timer 2 min
van de medewerker 'Als ik mag kiezen tussen een mobiliteitsbudget of een leaseauto, kies ik het budget.' Dat antwoord geeft half Nederland in de Maatschappij Monitor Mobiliteit van Achmea. Maar 34procent kiest nog voor een leaseauto. Heeft de leaseauto z'n langste tijd gehad? 
Leaseauto niet langer heilige koe



Voorzitter Lodewijk de Waal sprak op het congres Fleetmanagement 2011 voor een paar honderd wagenparkbeheerders over slim werken en reizen.
 

Spin in het web


Ook fleetmanagers zijn zich bewust van deze omslag gezien hun antwoord op de stelling die Lodewijk de Waal hen voorlegde: 'de leaseauto is een verworven recht voor de medewerker, afblijven dus!' 85 procent van de fleetmanagers was het hier namelijk niet mee eens. Fleetmanagers zullen op een andere manier naar hun vak moeten kijken en dit flexibeler in gaan vullen. De fleetmanager zal ook naar andere manieren om slim te werken en te reizen gaan kijken. De medewerker en het bedrijfsbelang staan centraal, net als nauwe samenwerking met HR en het hoger management van de organisatie.

Keuzevrijheid levert winst op


Keuzevrijheid voor de medewerker is het sleutelwoord en dat hoeft echt niet meer te kosten, het levert zelfs vaak juist geld en andere voordelen op. Vaak kost bijvoorbeeld een OV-kilometer maar de helft van een lease-kilometer. Allerlei flexibele passen, zoals de NS-Business kaart en Mobility Mixx kaart, zijn heel goed in te zetten in combinatie met leaseauto. Als mensen met OV reizen, kan er een lager leasecontract worden afgesloten. Bovendien haakt de leasesector hier zelf ook op in met flexibele contracten.

Met alle verschillende keuzemogelijkheden, van mobiliteitsbudget tot thuiswerken en openbaar vervoer, wordt de fleetmanager steeds meer een mobiliteitsmanager.

Bron: Slim werken, slim reizen

Terug naar overzicht nieuws >>>