Leerlingen bouwen site voor Tunnel Toekomst

maandag 18 juni 2012
timer 2 min
Leerlingen ICT van het ROC hebben een website gebouwd voor de Tunnel van de Toekomst.  Deze fietstunnel komt bij de N329 Weg van de Toekomst.  De opdracht kregen ze van PleasantPass, die een communicatiesysteem bedacht zodat mensen tunnels plezieriger ervaren.
Leerlingen bouwen site voor Tunnel Toekomst

Presenteren


Hiermee kunnen de leerlingen de theorie omzetten naar de praktijk. Zo'n vijftig leerlingen doen aan dit project mee. De zes beste koppels mogen hun website presenteren aan een jury.

PleasantPass


PleasantPass werkt als volgt: bij binnenkomst in de tunnel komt er op een matrixbord in de kop van de tunnelwand een interessante mededeling of vraag te staan.  Daarna volgt er een bijgehorend beeld en/of kort geluid in de tunnel zelf. Aan het einde van de tunnel staat op een tweede paneel aan een mast het antwoord op wat daarnet is gezien of gehoord. Een voorbeeld kunt u zien in het volgende filmpje:  http://vimeo.com/32892806.

N329 Weg van de Toekomst


Het betrekken van scholen en andere kennisinstellingen bij het bedenken en het uitvoeren van De Weg van de Toekomst is één van de duurzame doelen van dit project. Verder is bij de N329 Weg van de Toekomst sociale veiligheid een belangrijk uitgangspunt. Dit geldt ook voor het ontwerp van de fietstunnels. PleasantPass bestaat uit een communicatiesysteem waardoor het voor fietsers prettiger en veiliger wordt in de fietstunnel. De fietstunnel Singel 40-45 is het meest hiervoor geschikt en wordt daarom als primeur in Nederland met dit systeem uitgevoerd.

Terug naar overzicht nieuws >>>