Limburg beter bereikbaar met nieuwe parallelbaan

woensdag 25 januari 2017
timer 2 min
Provincie Limburg en minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gaan een extra rijstrook op de parellelbaan van de A73 aanleggen, bij het knooppunt A67-A73 Zaarderheiken. Tenminste, de startbeslissing is nu ondertekend. Beide partijen betalen de helft van de kosten.

De A67 is een belangrijke logistieke route voor Rotterdam en Antwerpen naar het Duitse achterland, volgens de minister. Met de extra rijstrook bij de A73 wordt de A67 ook beter bereikbaar vanuit Limburg. “Voor het logistieke centrum Venlo is de extra strook van groot belang. Aanleg van de extra rijstrook op een klein weggedeelte kan flink bijdragen aan een betere doorstroming.”

Verhoging wegcapaciteit

Op dit moment staan er vaak files in de ochtendspits, vooral omdat er maar één rijstrook beschikbaar is.  ’s Morgens tussen 7 en 8 uur rijden er ruim 2100 auto’s, vrachtauto’s en motoren over de parallelbaan, waarmee meteen de maximale capaciteit van deze strook behaald is.

Aansluiting Limburg

De extra rijstrook, die nu aangelegd gaat worden, loopt vanaf het begin van de parallelbaan A73, ter hoogte van viaduct Boekhorst tot en met aansluiting Venlo-West en tot de bocht naar de A67. Wanneer de werkzaamheden worden gestart is nog niet bekend. Wel is bekend dat de ondertekening van de startbeslissing leidt tot een ontwerp-tracébesluit in 2018 en een Tracébesluit in 2019. In oktober 2016 werd ook al een startbeslissing getekend voor aanpak van de A67 tussen de knooppunten Leenderheide en Zaarderheiken.