Marktinformatieblad Wegverbredingen

woensdag 18 augustus 2010
timer 2 min
Nieuw marktinformatieblad Wegverbredingen Er is een nieuw marktinformatieblad Wegverbredingen uitgebracht door Stichting Geoblock. Zij hebben meegedacht in het vinden van een duurzame en snelle oplossing binnen de spoedwet wegverbredingen. Recente ontwikkelingen hebben geleid tot een nieuwe visie met de snelheid van bouwen.
Marktinformatieblad Wegverbredingen

 

Reeks informatiebladen


Het marktinformatieblad Wegverbredingen maakt onderdeel uit van een reeks informatiebladen, die Geoblock uitbrengt om de kennis over de toepassing van lichte ophoogmaterialen te bundelen in een leesvriendelijk formaat.

Gecontroleerd systeem


Ophogen met Geoblock betekent een gecontroleerd systeem met verlaging van de bouwkosten. RWS ziet geen belemmeringen in de toepassing hiervan. Geoblock draagt bij aan het verminderen van hinder voor de weggebruiker. De stichting beweert dat een verkorting in de bouwtijd van 36 maanden naar 4 maanden kan plaatsvinden.

Verminderen transportkilometers


Doorstroming is een belangrijk factor in het gunningscriterium van EMVI. Een korte bouwtijd is in dat kader erg gunstig. Opdrachtgevers zijn gevoelig voor het eerder opleveren van de wegverbreding en belonen aannemers met extra punten bij de inschrijving van de aanbesteding. Een andere belangrijke factor hierin is het verminderen van de transportkilometers. Met Geoblock wordt dit aantal met ruim 80 procent verminderd (een vrachtwagen zand is ca. 20 m3, een vrachtwagen Geoblock 120 m3). Bijkomend effect is het verminderen van hinder voor de weggebruiker en omwonenden en een ruime vermindering van de CO2-uitstoot.

Klik hier voor het marktinformatieblad Wegverbredingen.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>