Milieusubsidie voor prefab heipaal

woensdag 24 november 2010
timer 2 min
Milieusubsidie voor prefab heipaal Het ministerie van VROM heeft de Hailight® van Haitsma Beton op de Milieulijst gezet. Ondernemers genieten hierdoor fiscaal voordeel als zij in deze vernieuwde lichte heipaal investeren. De Hailight® wordt gemaakt van zelfverdichtend beton en heeft een massieve kop en punt over 1,5 meter lengte.
Milieusubsidie voor prefab heipaal

 

Besparing


De kern van gerecycled EPS bespaart gemiddeld 30 procent op grondstoffen (zand, grind, cement). Door de gewichtsbesparing is het transport minder zwaar en met de inzet van een lichtere heistelling kan men 20 procent op de uitvoeringskosten besparen. De Hailight® heeft dezelfde constructieve kwaliteit als een massieve heipaal.

Meervoudig voordeel


De Hailight® levert in meerdere opzichten voordeel op: milieutechnisch, logistiek en financieel. Naast de besparing op grondstofwinning, transport en CO2-uitstoot kunnen opdrachtgevers tot wel twintig procent op hun uitvoeringskosten besparen door een lichtere heistelling te gebruiken. Ook is de productie goedkoper dan van de reguliere massieve heipaal.
VROM onderkent de milieuvoordelen van de Hailight® en heeft deze op haar Milieulijst opgenomen. Voor bedrijfsmiddelen op deze lijst kunnen ondernemers gebruik maken van de MIA- en Vamil-regeling. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) biedt een extra belastingaftrek: ondernemers mogen tot 40 procent van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. De Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil)  biedt een liquiditeits- en rentevoordeel doordat ondernemers de investering willekeurig mogen afschrijven. In de praktijk worden de twee regelingen vaak gecombineerd.



 

Terug naar overzicht producten >>>