Miljoenenimpuls voor Twents verkeer

maandag 20 december 2010
timer 1 min
Dertien projecten rond verkeer en vervoer mogen op een financiële bijdrage van 29 miljoen euro rekenen van de Regio Twente. Dat geld gaat naar zes gemeenten in de regio. De busbanen in Enschede en Hengelo zijn de grootste kostenpost.
Miljoenenimpuls voor Twents verkeer

 

Regionale betekenis


“We kijken bij de toekenning van middelen heel gericht naar de betekenis van ieder project. Uitgangspunt is dat het een regionale betekenis moet hebben”, zegt Theo Schouten, portefeuillehouder mobiliteit bij de Regio Twente. Zo mag een randweg in Vriezenveen wel op een regionale bijdrage rekenen, maar de sloop van het viaduct nabij de Universiteit Twente in Enschede niet. In Vriezenveen gaat het om verkeer uit de regio dat voor overlast zorgt, maar bij Enschede gaat het om een eigen keuze om het viaduct weg te halen. Dat beschouwen we vooral als een lokale aangelegenheid.

Jaarlijks 40 miljoen euro


Het samenwerkingsverband van Twentse gemeenten krijgt jaarlijks 40 miljoen euro van het Rijk vanwege de wettelijke status als stadsregio. Daarvan gaat nu een fors deel naar de dertien projecten.

Bron: De Stentor
 

Terug naar overzicht nieuws >>>