Mooi weer voor Zeeuwse fietsers?

maandag 8 mei 2017
timer 1 min
Waterschap Scheldestromen verwacht in 2017 om acht knelpunten in de binnen- en buitendijkse fietsroutes op te lossen. Medio mei starten de werkzaamheden aan de fietsroutes bij buurtschap Gorishoek, eind 2017 moeten alle knelpunten verholpen zijn.

Op een klein deel van de buitendijkse fietsroutes mag eigenlijk niet gefietst worden omdat anders de flora en fauna worden verstoord. Dit zijn onderhoudswegen, wadie niet zijn bedoeld voor recreatief vervoer. De binnendijkse fietsroutes zijn juist wél bedoeld voor recreatief fietsverkeer.

Verbindingswegen 

“Daarom moeten fietsers de mogelijkheid hebben om van buiten- naar binnendijks te gaan”, vertelt woordvoerder Arjan Goossen van waterschap Scheldestromen. Eind mei begint het waterschap verbindingswegen aan te leggen.

Weersafhankelijk

Het project stond aanvankelijk in 2016 gepland, maar werd uitgesteld omdat de aanbesteding vertraging opliep en weersomstandigheden een rol speelden. Daarom starten de werkzaamheden nu eind mei. Er wordt afgetrapt bij Gorishoek. Goossen verwacht wel dat alle fietsknelpunten in 2017 nog opgelost worden. “Maar ook dat blijft weersafhankelijk”, aldus Goossen.

Binnen- en buitendijkse fietsroutes worden binnenkort verbonden