N381 in Drenthe voorzien van strakke reflectielijnen

donderdag 10 september 2020

Bij het Drentse dorp Zweeloo heeft Triflex, in opdracht van provincie Drenthe en in samenwerking met Van Velsen Reflectielijnen, een gedeelte van de provinciale weg N381 onderhanden genomen.

Door de slechte staat waarin een gedeelte van de N-weg zich bevond, moest nieuwe asfaltverharding aangebracht worden en de weg voorzien worden van nieuwe wegbelijning. Bij het zoeken naar een passende oplossing diende rekening gehouden te worden met alle functionele eisen die aan wegmarkeringen gesteld worden, volgende de BRL 9141-richtlijn, de Nederlandse beoordelingsrichtlijn voor wegmarkeringsproducten.

De op- en afrit van zowel Westerbork als Zweeloo moesten voor een bepaalde tijd worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een vliegensvlugge asfaltreparatie was daarom een hoge noodzaak.

Een milieuvriendelijk systeem

Uiteindelijk is gekozen voor een twee-componenten koudplast. Triflex biedt speciaal voor wegen diverse producten aan op basis van koudplasten (PMMA). Dit koudplastsysteem hecht aan vrijwel iedere ondergrond en is ten opzichte van thermoplastsystemen en wegenverf veel minder onderhevig aan slijtage.

Daarnaast zijn koudplasten beter zichtbaar bij donkere en natte omstandigheden en is het zeer stroef. Een voordeel hiervan is (in tegenstelling tot thermoplast) dat het koud wordt aangebracht en er verder geen warmte aan te pas komt. Koudplasten is daardoor zeer milieuvriendelijk en stoot op deze manier veel minder CO2 uit. Dit maakt de koudplasten zeer duurzaam en biedt tegelijkertijd ook hoge functionaliteit. 

Karwei op tijd geklaard

Van Velsen Reflectielijnen klaarde de klus binnen de beschikbare tijd. De verwerkers hebben een speciale en effectieve applicatietechniek ingezet, waardoor zij een karwei met een dergelijke omvang in de gestelde tijd op kwalitatief niveau wisten uit te voeren. Dat resulteerde in een optimaal functionerende wegmarkering die onder alle omstandigheden zichtbaar is, dus ook bij duisternis en onder natte wegcondities. Al met al een hele goede oplossing met een optimale uitkomst.

Meer weten over onze oplossingen voor wegen of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.