Nieuw: Collectie Wegontwerp

vrijdag 18 november 2011
timer 2 min
CROW heeft nu meer dan zestig publicaties op het gebied van wegontwerp digitaal beschikbaar. De online Collectie Wegontwerp: een compleet en actueel kennisaanbod dat altijd en overal toegankelijk is. Het is nu voor de verkeerskundige professional beschikbaar. 
Nieuw: Collectie Wegontwerp


Kennis overal toegankelijk


Er zijn ruim zestig CROW-publicaties op het gebied van wegontwerp. Eisen aan verkeersdrempels, de regeling van voorrang op rotondes, de inrichting van bebouwdekomgrenzen, noem maar op: over al die onderwerpen is een publicatie. Vaak zoekt de gebruiker echter niet het antwoord op één enkele vraag, maar is op zoek naar bredere kennis over meerdere onderwerpen. Omdat een volledig nieuwe weg wordt aangelegd, of de hele wijk op de schop gaat. Het is dan noodzakelijk om snel antwoord te krijgen op alle vragen. CROW heeft om die reden de online Collectie Wegontwerp ontwikkeld. Omdat het een online systeem is, is kennis altijd en overal toegankelijk. Alle informatie over wegontwerp compleet doorzoekbaar op de eigen computer of laptop, of een gebruiker nu op kantoor, onderweg of thuis is.

Persoonlijke omgeving


De Collectie Wegontwerp biedt een persoonlijke online omgeving. Alle eigen zoekopdrachten worden bewaard en gebruikers kunnen persoonlijke 'favorieten' aanmaken. Ook kunnen tekstpassages gekopieerd worden naar eigen werkbestanden, zodat gebruikers direct de kennis in de praktijk kunnen gebruiken. Het systeem past zich aan de dagelijkse werkzaamheden aan.

Eigen kennis en CROW-kennis koppelen


In de praktijk combineert de professional vaak zijn eigen kennis met CROW-kennis. De Collectie Wegontwerp is hier op toegespitst. Aan gevonden informatie zijn notities (digitale 'geeltjes') toe te voegen. Aangevuld met eigen kennis, teksten en procedures stellen gebruikers eenvoudig complete online kennisdossiers samen.

Volledig en up-to-date


Het voordeel van de online Collectie Wegontwerp is dat deze vaker en sneller wordt geactualiseerd dan papieren publicaties. Gebruikers zijn hierdoor altijd op de hoogte van de nieuwste kennis op hun vakgebied.

Meer informatie:


Ga naar www.collectiewegontwerp.nl.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>