Nieuwe slijtlaag Erasmusbrug in 4 uur

dinsdag 18 mei 2010
timer 2 min
Op de gehele oostzijde van de Erasmusbrug is een nieuwe slijtlaag aangebracht. Met een door Bolidt speciaal ontwikkelde machine werd in slechts 4 uur tijd ruim 3000 m2 slijtlaag gelegd. 

Nieuwe slijtlaag Erasmusbrug in 4 uur

 

Erasmusbrug start Tour de France

In juli start de Tour de France, waarbij op 3 juli de ‘Rotterdamse’ Tour de France wordt gereden. De oostzijde van de Erasmusbrug is mede onderdeel van dit parcours. Op 4 juli start de eerste etappe van Rotterdam naar Brussel. Het startschot hiervoor vindt midden op de Erasmusbrug plaats, een reden voor gemeente Rotterdam om de slijtlaag de vervangen.

Bridgedeck Up

Begin 2010jaar gaf de gemeente Rotterdam Bolidt na een ruim decennium opnieuw de opdracht, nadat het bedrijf begin jaren negentig al haar Bridgedeck Up systeem aan had gebracht op de brug. Op zaterdag werd in een tijdbestek van ongeveer 4 uur de gehele oostzijde van de brug, ruim 3000 m2, voorzien van een nieuwe slijtlaag. De belijning werd op zondag afgerond. Hiermee is het totale werk in minder dan 36 uur tijd afgerond.

Bolimixmachine

De Bolimixmachine die Bolidt heeft ontwikkeld, is oorspronkelijk bedoeld voor het aanbrengen van slijtlagen op betonnen onderlagen, zoals dit bijvoorbeeld op de Moerdijkbrug, de brug bij Hagestein en de Hollandse brug is gerealiseerd. De Erasmusbrug heeft echter een stalen onderlaag, waarvoor een andere slijtlaag nodig is. Speciaal voor het werk op de Erasmusbrug heeft Bolidt daarom de machine aangepast, met de voorwaarde dat de machine snel van het ene systeem naar het andere kan switchen. Hiervoor zijn verwisselbare tanks gemaakt, die een zeer korte ombouwtijd kennen. Bijkomend voordeel is dat de uitvoering minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Voorheen was het noodzakelijk om enkele dagen droog weer te hebben, nu is dat maar circa 1,5 dag. Nadat de slijtlaag is aangebracht, vormt regen überhaupt geen belemmering meer.