Onderhoud Bloklaan en Veendijk (N403)

vrijdag 10 februari 2012
timer 2 min
Onderhoud Bloklaan en Veendijk (N403)  In de periode van half februari tot eind maart voeren de provincies Noord-Holland en Utrecht onderhoud uit aan de N403 (Bloklaan en Veendijk) tussen Loenen aan de Vecht en Loosdrecht.
Onderhoud Bloklaan en Veendijk (N403)



Toe aan onderhoud


De Bloklaan en de Veendijk zijn allebei toe aan onderhoud. Voor een deel bestaat dit uit het reguliere onderhoud, zoals het aanbrengen van een nieuw wegdek en belijning. De slechte plekken op het fiets- en voetpad worden onderhouden en gerepareerd. Ook komen er nieuwe hectometerpaaltjes en ANWB-wegwijzers en zijn wat snoei- en kapwerkzaamheden gepland. Daarnaast is in overleg met onder andere Belangenvereniging Loosdrechtse Plassen (BELP) en de gemeente Wijdemeren besloten de verkeersveiligheid te vergroten. In dat kader worden onder andere drie verkeersdrempels aangebracht.

Overlast beperken


Het onderhoud aan de Bloklaan en Veendijk zorgt ervoor dat de provinciale weg er de komende jaren duurzaam en veilig bij ligt. De provincies Noord-Holland en Utrecht kiezen ervoor om, in samenwerking met andere overheden, zoveel mogelijk onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen aan de weg en de groenvoorziening in één onderhoudsperiode te plannen. Daarmee wordt de overlast voor weggebruikers en omwonenden zoveel mogelijk beperkt. Door een zogenaamde trajectbenadering is de overlast kort en hevig, in plaats van langdurig en versnipperd. In dit kader gaat ook de gemeente Wijdemeren in deze periode aan de slag op de Veendijk om huisaansluitingen op het riool te vervangen.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>