Onkruidvrije bestrating knooppunt Hilversum

maandag 17 juni 2013
timer 1 min
Een van de drukste knooppunten in Hilversum is onlangs klaar gemaakt voor de toekomst. Een turborotonde én een tunnel voor de doorgaande route zijn gerealiseerd: met een groot aantal middengeleiders. 

Onkruidvrije bestrating knooppunt Hilversum

Onderhoudsarm

Dat bracht een nieuw vraagstuk met zich mee: hoe kunnen we het onderhoud van deze elementen tot een minimum beperken? Onkruidvrije bestrating bleek de uitkomst. Om al het verkeer op de kruising Oostereind-Soestdijkerstraatweg in goede banen te leiden, zijn diverse middengeleiders geplaatst. Dit vroeg om onkruidvrije bestrating met behoud van de kwaliteitsuitstraling die dit kruispunt van oudsher heeft. De door Ballast Nedam aangelegde Nevergreen-stenen werden in opdracht van Struyk Verwo Infra gevoegd door het gespecialiseerde bedrijf M&S voegsystemen. De voegen zijn eerst goed schoongeblazen, voordat de Nevergreen-voegmortel in de juiste dikte werd aangebracht.

Vijf jaar onkruidvrij

Op de middengeleiders - met een totale oppervlakte van 700 m² - werd automatisch een garantie van vijf jaar onkruidvrij verleend. Naast onkruidpreventie heeft Nevergreen als voordelen dat de voegmortel water doorlaat en dat de stenen na het opbreken van de verharding opnieuw gebruikt kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie >>