Ontwerp Rijnhavenbrug voor fietsers en voetgangers definitief

woensdag 24 februari 2010
timer 2 min
Rijnhavebrug voor fietsers en voetgangers Het ontwerp van de 160 meter lange fiets- en voetgangers- Rijnhavenbrug van Quist Wintermans Architecten is definitief uitgewerkt en vastgesteld. De brug vormt een verbinding tussen Wilhelminapier en Katendrecht en het centrum, het Deliplein en de haven.
Ontwerp Rijnhavenbrug voor fietsers en voetgangers definitief


Ontwikkeling gebieden


Wethouder Karakus is blij met deze mijlpaal: “De afgelopen jaren hebben de Wilhelminapier en Katendrecht zich stormachtig ontwikkeld tot aantrekkelijke woon- en uitgaansgebieden. Met de komst van de brug kunnen zowel bewoners als bezoekers optimaal profiteren van de voorzieningen in het gebied.\" De brug takt op de Wilhelminapier aan ter hoogte van het Landverhuizersplein, voor hotel New York. Op Katendrecht takt de brug aan ter hoogte van het Deliplein.

Verbinding voorzieningen


De verbinding die de brug legt tussen Wilhelminapier en Katendrecht is belangrijk voor zowel bewoners als ondernemers. Bewoners van Katendrecht kunnen via de brug rechtstreeks naar het centrum lopen of fietsen. De uitgaansgelegenheden op de Wilhelminapier krijgen aansluiting met het Deliplein en de plek waar de ss Rotterdam ligt aangemeerd. Daarnaast kunnen bewoners uit de omgeving, maar zeker ook toeristen, een prachtige rondwandeling maken om de Rijnhaven heen, ook wel bekend als het Rondje Rijnhaven.

Vormgeving


De architecten van Quist Wintermans hebben ervoor gekozen om de brug een 'functionele en stoere' uitstraling te geven. In vorm en kleur sluit de brug aan bij de haven met zijn kranen. De bouw van de Rijnhavenbrug start in de zomer van dit jaar. In het 3e kwartaal van 2011 wordt de brug in gebruik genomen.