Parkmobile branchewinnaar bij De Succesfactor

woensdag 13 mei 2015
timer 4 min
Rotterdam – Parkmobile is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de branche van mobiel betalen voor parkeren. Met een zeer sterke positionering heeft Parkmobile zich in de loop der jaren ontwikkeld tot wereldwijd de toonaangevende onderneming op dit gebied.

Het bedrijf speelt in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (mobiel) parkeren voorbeelden zijn integratie met het dashboard van de connected car maar ook de ontwikkelingen met smartwatches zijn in volle ontwikkeling, zo kunnen er via horloges al parkeeracties worden gestopt. Het bedrijf wordt in haar branche gezien als het leidende bedrijf en weet haar grote kennis van mobiel parkeren en haar klantgerichte aanpak uitstekend met elkaar te combineren. Hierdoor bereikt het bedrijf een grote mate van tevredenheid bij haar klanten in combinatie met aantrekkelijke tarieven. Het is dan ook niet voor niets dat bij een vergelijkingstest van het programma Kassa het bedrijf werd verkozen tot winnaar. De Nominatiecommissie ziet in Parkmobile een vooruitstrevende Nederlandse onderneming die in de toekomst nog veel successen kan behalen in binnen- en buitenland. Parkmobile is zodoende met recht genomineerd voor de Nationale Business Succes Award.


Positie in de markt

Het bedrijf is opgericht in 2004, echter bestaat het al sinds 2000. Het bedrijf is onderdeel van het wereldwijd opererende bedrijf Parkmobile Group, dat in meer dan 1.000 locaties actief is met meer dan 10 miljoen actieve gebruikers. In de Benelux is het bedrijf in meer dan 140 steden actief en dit aantal groeit nog verder door. De uitstekende reputatie van het bedrijf in de branche is wat opvalt bij de Nominatiecommissie. Door met haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen in een markt die continue in beweging is, weet Parkmobile haar concurrenten vaak een slag voor te zijn.


Opmerkelijk onderscheidend vermogen

Dit blijkt onder meer uit een bewezen track record waarbij Parkmobile constant voorop loopt met de introductie van nieuwe parkeermogelijkheden, zoals introductie van mobiel parkeren in Nederland en de eerste Nederlandse Parkeer App. Maar ook de integratie met horloges, de connected car en het toevoegen van functionaliteiten voor de eindgebruiker die niet alleen betalen voor parkeren makkelijker maakt maar ook de administratie hiervan.


BMW heeft recent geïnvesteerd in een samenwerking van Parkmobile en ParkNow (een systeem van BMW i Mobility Services). Hiermee zal het op termijn ook mogelijk worden om via de mobiele telefoon op voorhand parkeerplaatsen te reserveren in garages en op grote schaal door middel van kentekenherkenning, nu al beschikbaar in +/- 40 garages in de Benelux, achteraf te betalen voor parkeren op afgesloten parkeerterreinen. 


Over de Nationale Business Succes Award

De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.


De missie van de Nationale Business Succes Award is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, als ook het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via een open ondernemersprijs en het platform van de nationale Business Succes Award.

 

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2015. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners. 

Parkmobile uitgeroepen tot branchewinnaar

Lees verder

Moeten gemeenten betaald parkeren tijdelijk afschaffen?

31 mrt om 12:07 uur
Je kon er op wachten: de vraag of in verband met de coronacrisis het betaald parkeren niet even kan worden…
Lees verder »

Utrecht krijgt regionale visie op parkeren

24 mrt om 01:00 uurtimer3 min
Vanuit de rijk- en regiosamenwerking, inclusief IenW, RWS en NS wordt gezamenlijk een start gemaakt om een…
Lees verder »

Gemeenten nemen maatregelen tegen coronavirus

22 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Verschillende gemeenten in Nederland en België treffen maatregelen tegen het coronavirus. Na Amsterdam heeft nu…
Lees verder »

Zorgpersoneel mag gratis parkeren in Amsterdam

20 mrt om 01:00 uurtimer1 min
De gemeente Amsterdam voert vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen in voor ondernemers en zorgpersoneel.…
Lees verder »

'Niet iedere parkeerlocatie wordt een volwaardige hub'

17 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

Wanneer is een mobiliteitshub succesvol te noemen?

12 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

'Voorlopig zie ik geen profijtelijke business voor een mobiliteitshub'

11 mrt om 01:00 uurtimer3 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

Culemborg sluit als 100ste gemeente aan op het NPR

6 mrt om 13:22 uurtimer2 min
Culemborg is de 100ste gemeente die aansluit op het Nationaal Parkeerregister.
Lees verder »