Ring rond Venlo-Zuid compleet

woensdag 12 mei 2010
timer 3 min
Met het aansluiten van de Sloterbeekstraat op de Roermondsepoort is de ringstructuur rondom de wijk Venlo-Zuid gereed. Deze ringstructuur is nodig om de verkeersdruk in Venlo-Zuid te verlichten. Het verkeer wordt vanaf nu via twee kanten om de woonwijk heen geleid.
Ring rond Venlo-Zuid compleet

{igallery 46}

Ring rond Venlo-Zuid compleet

Fotografie: Sjaak Peters AV.

Met het aansluiten van de Sloterbeekstraat op de Roermondsepoort is de ringstructuur rondom de wijk Venlo-Zuid gereed. Deze ringstructuur is nodig om de verkeersdruk in Venlo-Zuid te verlichten, met name aan de Tegelseweg en Roermondsestraat. Het verkeer wordt vanaf nu via twee kanten om de woonwijk heen geleid.

Aangesloten


De Sloterbeekstraat is aangesloten op de Roermondsepoort. De wegwerkzaamheden aan de Roermondsepoort zijn zo goed als klaar. Het middeneiland dat inmiddels haar originele ovale vorm terug heeft, krijgt binnenkort een make-over.

Beter bereikbaar en veiliger Venlo


“De wegwerkzaamheden zijn op andere plekken in Venlo nog in volle gang”, aldus wethouder Teeuwen van Verkeer. “Maar met de nieuwe inrichting van de Roermondsepoort zetten we een belangrijke stap op weg naar een beter bereikbare binnenstad. Met de reconstructie van de Roermonsepoort wordt de verkeerssituatie in Venlo-Zuid veiliger en ook de leefbaarheid in deze wijk verbetert aanzienlijk.”  

Fietsers en voetgangers de ruimte


Eerder werd de Professor Gelissensingel aangesloten op de Eindhovenseweg (stadsbrug). De Roermondsestraat is afgesloten van de Roermondsepoort en verkeersluw gemaakt. Alleen de lijnbus en (brom)fietsers kunnen nog via deze weg van en naar de Roermondsepoort. Fietsers en voetgangers hebben meer ruimte gekregen op de Roermondsepoort en er kan nu in twee richtingen rond worden gefietst. De indeling van de rijstroken is ook eenvoudiger gemaakt.

Afronding werkzaamheden


Op donderdag 13 mei zijn de wegwerkzaamheden aan de Roermondsepoort volledig afgerond. Vanaf die dag zijn de Roermondsepoort en Prinsessesingel weer volledig opengesteld voor verkeer. Wat dan nog rest is het aanleggen van een rotonde op de kruising van de Molensingel-Roermondsestraat. Hiermee wordt ook deze maand gestart. En als alles volgens planning verloopt, is dit werk voor de zomer gereed.  

Origineel ontwerp middeneiland Roermondsepoort


Door de reconstructie van de Roermondsepoort heeft het middeneiland haar originele ovale vorm teruggekregen. Voor de inrichting van het middeneiland ligt een ontwerp klaar dat lijkt op de originele inrichting van de ontwerper Jos Klijnen die na de oorlog o.a. de Roermondsepoort ontworpen heeft. De beplanting wordt laag gehouden om het zicht tussen de binnenstad en Venlo-Zuid zo optimaal mogelijk te houden, iets wat met het oorspronkelijke ontwerp ook zo bedoeld was. Het middeneiland wordt in de zomer ingericht.

Terug naar overzicht projecten >>>