Royal Mail probeert e-trikes voor post- en pakketbezorging.

donderdag 21 maart 2019
timer 2 min
Royal Mail start een proef met elektrische trikes (driewielers) in Londen, Cambridge en Sutton Coldfield. De in Italië gefabriceerde trikes kunnen brieven, kaarten en de meeste pakketjes vervoeren. De trike heeft trapondersteuning die werkt op een batterij en is oplaadbaar via het stroomnet.

Het is de eerste proef van Royal Mail met elektrische trikes. De trikes werken op een combinatie van zonne-energie en batterijstroom. De proef stelt postbezorgers in staat brieven en pakketjes op een milieuvriendelijkere manier te bezorgen. Royal Mail zet acht e-Trikes in voor de proef in Stratford, oost Londen, Cambridge en Sutton Coldfield. De proef duurt zes maanden. Daarna besluit Royal Mail of de trikes in de rest van het Verenigd Koninkrijk ingezet worden.

Impact verkleinen

David Gold, hoofd publieke voorzieningen van Royal Mail: “We zijn toegewijd aan het maken van veranderingen binnen onze operatie om onze impact op de omgeving te verkleinen, en toch de verwachtingen van onze klanten waar te maken. Naast ons huidige beleid en de introductie van elektrische bestelbusjes, zorgt deze proef er voor dat we veilig en verantwoord brieven en pakketten kunnen blijven bezorgen.” Will Norman, commisaris betreffende lopen en fietsen in London: “Ik ben opgetogen dat Royal Mail e-trikes probeert om vervuilende voertuigen van onze wegen af te krijgen, en zo te helpen vertraging te voorkomen en Londons giftige lucht schoner te maken.”

Fotobron: Royal Mail