Samenvoeging meetgegevens en cameraopnames

donderdag 1 maart 2012
timer 2 min
Op het gebied van infra zijn Geomaat en Horus View and Explore per 1 januari 2012 een samenwerking aangegaan. Het 360 graden camera-systeem van Horus View and Explore vormt een aanvulling op de Streetmapper 360 van Geomaat.
Samenvoeging meetgegevens en cameraopnames



Nulsituatie vastleggen


Dit betekent dat er naast scandata nu ook 360 graden-camera-opnames worden geleverd. De nauwkeurige meetgegevens worden voortaan desgewenst in bewegende beelden gepresenteerd, wat voor opdrachtgevers een uitkomst kan betekenen. De combinatie is geschikt voor het vastleggen van de nulsituatie bij beheer- en onderhoudsprojecten en bij het regelen van de logistiek bij asfaltvernieuwingsprojecten. Op de beelden is exact te zien waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Schades


Geomaat en Horus View and Explore werken ook nauw samen op het gebied van hogeresolutiebeelden bij schades. Deze laten de actuele problemen aan het asfalt zien. De businesspartners werken nog aan het optimaliseren van de viewer waarmee de Streetmapper-gegevens in de Horus-beelden worden geprojecteerd.
In verschillende fasen in het onderhoudstraject kunnen wegbeheerders nu bij de partners terecht. In de voorbereiding bij de schade-inspectie, bij de uitvoering kunnen de landmeters en uitzetters van betekenis zijn en in de beheerfase kan er ondersteuning worden geboden bij de revisie van bijvoorbeeld weggedeeltes. De nieuwe samenwerking levert mogelijkheden voor degelijk assetmanagement.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>