Schoneluchtplan centraal bij onderhoud Utrechtse provinciale wegen

maandag 3 augustus 2020

Het onderhoudscontract voor de provinciale wegen in Utrecht is voor twee jaar gegund aan KWS, met optie voor verlenging met nog eens twee jaar. Doorslaggevend bij de gunning was het schoneluchtplan van KWS. Opdrachtgever en opdrachtnemer gaan in bouwteamverband aan de slag, onder andere vanaf augustus met het onderhoud aan de N201.

In het schoneluchtplan wordt ingezet op toepassing van duurzamer materieel. Naast de inzet van een elektrische vrachtwagen en hybride walsen, verlaagt KWS de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof door het opladen van al het elektrisch materieel via accu-boxen die energie leveren uit zonnepanelen. Ook werkt KWS met bouwhubs, om zo onnodige het aantal transportbewegingen te beperken. 

 
KWS-tendermanager Niek Bijl: “Een plan voor schone lucht stopt niet bij het gebruik van elektrisch materieel en duurzame brandstof. Samen met onze onderaannemers investeren we in oplossingen voor de toekomst die we elk jaar verder uitbouwen. Samen met de provincie Utrecht gaan we voor het beëindigen van emissies.”