Subsidie Hilversumse verkeersveiligheid

vrijdag 22 juli 2011
timer 1 min
Half miljoen voor verkeersveiligheid Hilversum Ruim 550.000 euro aan provinciale subsidie ontvangt Hilversum voor verbetering van de verkeersveiligheid. Het geld zal worden besteeds aan vrijliggende fietspaden en veilige fietsoversteken, aan 'duurzaam veilige inrichtingen' en aan Veilig Verkeer educatieprojecten.
Subsidie Hilversumse verkeersveiligheid


Bijna het gehele bedrag - ruim 550.000 euro - is voor de aanleg van vrij liggende fietspaden langs de amerlingh Onnesweg, voor het verbeteren van de fietsoversteek bij de rotonde voor Theater Gooiland, en voor het 'duurzaam veilig inrichten' van de Van Riebeeckweg. Behalve voor de maatregelen voor fietsers en duurzaam veilig inrichten, is er 8.500 euro beschikbaar voor veilig verkeer-projecten.

Veilig Verkeer


Basisschoolleerlingen maken kennis met ANWB-streetwise, een programma voor verkeerseducatie. ”Dit is voor alle groepen van de basisschool en het helpt kinderen in het verkeer”, aldus de gemeente. “Zo leren leerlingen uit groep 1 en 2 bijvoorbeeld verkeersgeluiden te herkennen, terwijl kinderen uit groep 5 en 6 informatie krijgen over de remweg van een auto.” Ook zijn er vaardigheidstrainingen voor senioren, zoals een scootmobielcursus.

Terug naar overzicht nieuws >>>