Tilburg wordt Smart City

maandag 23 maart 2015
timer 1 min
De gemeente Tilburg en het Chinese telecombedrijf Huawei hebben afgesproken om samen het zogenoemde Smart City-concept voor Tilburg verder te ontwikkelen.

Overeenkomst getekend

Hiertoe werd een overeenkomst getekend op de IT-beurs CeBIT in Hannover. Men wil een impuls geven aan de stedelijke economie en het modern industrieel en logistiek cluster. Daarbij zal het Chinese staatsbedrijf met kennis en expertise bijdragen aan proefprojecten op het gebied van ‘slimme steden’. Voor Tilburg is naar eigen zeggen een belangrijke rol weggelegd voor innovatie op technologisch gebied. Huawei heeft inmiddels Smart City-oplossingen aan meer dan zestig steden geleverd in twintig landen en regio’s. Ook met de gemeente Den Haag en Amsterdam is recentelijk een Memorandum of Understanding (MoU) getekend.


 

Innovatief

 

Wethouder Erik de Ridder: "Huawei is een wereldwijde speler op ICT-gebied. Ze hebben veel ervaring met het opzetten van innovatieve ICT-systemen. Door deze Memorandum of Understanding te tekenen, spreekt Huawei uit als strategische partner van onze stad mee te willen werken aan het realiseren van onze economische ambities. Ik ben dan ook trots dat Huawei kansen ziet in Tilburg en kijk uit naar mogelijke projecten die uit onze samenwerking kunnen voortkomen."